Blog

Také patříte mezi ty jedince, kteří s nástupem mrazivých dnů ihned utíkají do sauny a naopak s příchodem těch prvních teplých do ní již nevkročí?
Naprosto vám rozumíme, prohřát si promrzlé končetiny je velmi příjemné!

Avšak vaše tělo vám bude moc a moc vděčné, když v saunování nepolevíte ani v teplejších ročních obdobích. Důvodů pro letní saunování je hned několik:

Stále samozřejmě přetrvávají důvody, kvůli kterým se chodíte saunovat i v zimě – detoxikace organismu, lepší imunita (ano, zákeřný vir vás může napadnout nejen v zimě, tak na to myslete) a odstranění stresu a nervozity. No prostě a jednoduše relax pro vaše tělo ale i mysl.

Během posledních let jsme snad nezažili léto bez nepříjemné vlny veder… moc dobře víte, o čem mluvíme, že? Vzpomenete si, jak jste se s vysokými teplotami během dne vyrovnávali? Únava, nechuť cokoli dělat, … Takové pravidelné saunování pomůže zlepšit termoregulaci vašeho těla a vy se tak naučíte mnohem lépe zvládat letní tropické dny. Budete méně unaveni, budete mít víc energie – no, kdo by o to nestál?

Další skvělá věc, kterou vám sauna v létě usnadní život, je omezení nadměrného pocení. Především v létě mají lidé s pocením potíže, ty ale sauna dokáže velmi snadno vyřešit díky své schopnosti zlepšit automatickou termoregulaci těla.

Dobrou zprávu máme také pro aktivní sportovce – pravidelné saunování pomáhá zlepšit výkon a také dobu sportování do vyčerpání až o 32 %. Takže pokud vám na vašich sportovních výsledcích záleží, rozhodně nepolevujte v saunování ani přes léto.

Naše sauna je pro vás otevřena celoročně, ať je léto nebo zima, takže pokud k nám zavítáte i v teplejších letních měsících, budeme se na vás moc těšit.

Za Relax Ladronka,
Petra